lunes, 31 de enero de 2011

La bena avans de la ferida

L´estructura ferroviària d´ample europeu entre Algeciras i Portbou, ja té un estudi-projecte valorat i disenyat, que serà presentat pel govern espanyol el proper 3 de Març. La confirmació del Ministre José Blanco davant del President de la Generalitat i representacions institucionals, ens indiquen que l´Eix o Corredor de la Mediterrània ja no té aturador, responent en part a la presentació a Bruxel-les el passat 12 de Gener, per Ferrmed, l´impressionant grup impulsor, format per institucions internacionals, empreses i societat civil del litoral mediterrani, compromesos en la vital importància de l´activitat productiva europea.
Ciceró deia que no existia res important que fos facil d´executar. Efectivament, en cinquanta anys, el projecte ja ha ensopegat dues vegades, complint aquesta sentència, doncs és de públic coneixement que el franquisme al 1963 i Alvarez Cascos, Ministre de Foment del Partit Popular, al 2003, quaranta anys després, vàren refusar el projecte, avalat i documentat pels tècnics de l´època.
L´any 2012 hi hauran eleccions legislatives a l´Estat. Avui per avui, les enquestes donen guanyadors als conservadors, que mai han demostrat entusisame pel Corredor. Si Ferrmed no logra convèncer abans al Partit Popular, de la fonamental importància del seu projecte per consolidar la recuperació de la crisi, l´Eix de la Mediterrània podría queda de nou en “stand by”. Pensem-hi, pot ser seria una bona ocasió per posar-se la bena abans de la ferida.

No hay comentarios: