lunes, 2 de agosto de 2010

Mala memoria

Mala memória
Tot i els trasbalsos de tot genere degut a la guerra civil perduda, soc dels que crec que la dura repressió franquista va provocar, aumentat i corretgit, el catalanisme latent a les families del pais. Penso que la majoria dels vells catalanistes d´avui , recordem una infancia on la paraula Catalunya sols era pronunciada en veu baixa i sols a l´ambit domestic, silenci trencat els divendres nit, escoltant la radio, la BBC o La Pirenaica, porta tancada amb clau i forrellat.
Avui Espanya s´ha democratitzat, estem a Europa, els canvis socials i tecnologics han fet grans progressos, tenim un Parlament català, no amb les atribucions que voldriem pero Deu n´hi do, podriem dir que anem cami d´una administració descentralitzada cofederal no gaire llunyana.
L´home es l´unic animal que ensopega amb la mateixa pedra, la historia es repeteix, en un escenari ben diferent afortunadamente, pero devant d´una aspiracio de millores de gestió descentralitzadores de Catalunya, (un nou Estatut), molts espanyols responen en una linea que, no per democratica, als vells catalanistas ens recorden els tics del franquisme mes barroer.
Quina mala memória ¡! Els catalans, vells i nous, com ho farien en cas similar tots el pobles ,també reaccionem davant una provocació com la retallada de l´Estatut. Salvant les distancies de tot genere ,existeixen actituts similars entre el franquisme i l´Espanya actual, pronunciaments que ni arriben al de la “conllevancia” d´Ortega y Gasset. Quina mala memória ¡!
JVM
Jaume Valles Muntadas Sant Adrià de Besos

No hay comentarios: