domingo, 20 de marzo de 2011

Mes sobre immigracio

Mes sobre immigracio.-

No ens han descobert res les contundents publicacions del CEO de la Generalitat ,sobre les percepcions de la ciutadania respecte la immigració. Pero l´activitat de voluntariat social proporciona perspectives humanistes que el CEO deu considerar innecessaries adjuntar a les seves dades.

L´immigrant ha vingu a treballar, per millorar el seu baix nivell de vida al pais d´origen; si els costa tornar es deu a que lo pitjor d´aquí es millor que lo que trobaran allí. La crisi requereix abordar el problema amb noves solucions, la mes raonable sería que la Unio Europea regularitzes protocols de retorn de l´accedent de ma d´obra, amb la condició de dotar-los de suport economic de subsistencia.

Peo compte, els economistes adverteixen que aquestes persones serán imprescindiblement necessaries tan aviat apunti l´inici de la remuntada ecnomica; per l´envelliment de la población i per ocupar llocs de treball de baixa qualificació, que nosaltres no podem o no volem ocupar.

El sudoku del binomi crisi-immigració que ha airejat i focalizat el CEO, merexeria ser complentat per un análisis i valoración lluny de tot tacticisme politic, que s´allunyi de la possibilitt d´intrumentar la perepció ciudadana a favor de determinats col-lectius.-

J.V.Muntadas

No hay comentarios: