domingo, 20 de marzo de 2011

Corredor Mediterrani 3

Corredor Mediterrani, tercera ensopegada ?

L´home es l´unic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra El Corredor del Mediterrani, aquest projecte dinamitzador creador de riquesa i de molts milers de llocs de treball, te la possibilitat d´ensopegar no la segona , sino la tercera vegada, a causa del concepte retrogat i centralista de forçar la concepcio radial del transport peninsular.

El Ministre Blanco s´ha manifestat ferm partidari de la via internacional del Corredor, pero a Bruxel-les es diu que l´Estat espanyol l´interes el comparteix amb l´eix ferroviari de l´Atlantic, de resultats estrategics i cost de construccio que no aguanten la comparaciö amb l´eix mediterrani.

Tots ho sabem, Franco va despreciar la proposta del Banc Mundial fa cinquanta anys; en fa quasi vint el Ministre del Partit Popular també ho va fer amb les propostes del tecnics. Seria la tercera vegada on la carpetovetonica miopia del jacobinisme espanyol, despreciaria el projecte que mes valor afegit aporta a una infraestructura euopea, ja que comunica l´economia productiva de tota la Unió fins al Nord d´Africa. No juguem amb les coses de menjar, l´opinió publica , des de Catalunya a Andalucia, difícilmente toleraria una tercera ensopegada del Corredor del Mediterrani.
Jaume. V. M.

No hay comentarios: