domingo, 29 de mayo de 2011

la immigracio,de cara

La immigració, de cara.-
Soc dels que crec que Plataforma per Catalunya te pronunciaments clarament inconstitucionals, contra els quals la Justícia podria actuar d’ofici. Però també soc dels que creuen que valorem la immigració amb criteris de percepció i de tòpics, tant favorables com desfavorables, que es mouen entre lo que ja es coneix com “bonisme” i la xenofòbia, amb actituds que demanen urgentment claredat i rigor.-
Duran Lleida proposa una “tercera via”, que jo interpreto com la via de les concrecions i les dades reals sobre algunes llegendes urbanes, de les quals es nodreixen tant PxC com determinat líder polític de Badalona. La ciutadania te tot el dret a sapiguer quina part de despeses socials reben els immigrants, però també conèixer i acceptar que, sense ells, el país no hauria pogut gaudir del actual benestar social i que ,sense ells, no el podríem mantenir.
Els experts afirmen que, els partits politics, no han abordat amb claredat les formes de l’encaix necessari de la immigració, possiblement per no caure en el risc de ser mal interpretats i pedrer votants. Gran error que ha permès percepcions errònies que els populisme xenòfob ha aprofitat sense cap escrúpol. Si hem après la lliçó, per barrar el pas al racisme, la immigració de cara, amb dades reals i contrastades.
J.V.Muntadas

No hay comentarios: