sábado, 16 de octubre de 2010

Immigracio, suma algebraica

Immigració, suma algebràica.
La suma algebràica simple és el resultat de la contraposició de valor negatius amb positius que confluyeixen en un resultat final, amb empat o majoria d´un dels dos signes. En la meva vida professional, la havia aplicada per valorar problemas complexos, amb conmponents contradictoris.

Com tota questió que afecta als sers humans, la immigració te valors positius i negatius, es tracta de enumerar els seus paràmetres principals, qualificarlos de positius o negatius, però afegint-hi de l´u al deu, la seva importància sobre el tema. Tot i la seva quasi absoluta subjectivitat, a continuació faig un intent d´apropament seguint el sistema descrit.-

Solidaritat + 8; diferencies culturals (religioses) – 6; suspicacies al diferent – 6; necessitat demogràfica +10; projecció económica +9; inseguretat- 4; abusos serveis socials- 1; treballs “penosos” +6; discriminació positiva, 0.
Segons la meva personal valoració serien 33 positius contra 17 negatius, una diferència de 16 punts positius, a favor de la necessitat de la immigració.

Proposo als possibles lectors d´aquestes línies, efectuar aquest simple càlcul, segons les seves pròpies valoracions. Amb la ma al cor, la diferència podrà variar, però difícilment els pot sortir negatiu.

J.V. Muntadas

No hay comentarios: