domingo, 21 de febrero de 2010

Catalunya enfora

La Catalunya enfora

A la Catalunya endins, ens debatim per veurer com sortim de la crisis, no sabem ben be que ens està passant, pero tots tenim la difusa sensació de que ens anem empobrint. Com a terapia contra les psicosis massa derrotistes, suggerim donar una ullada a perspectives favorables, quasi engrescadores, per el nostre pais, situantles en un futur no excesivament llunya, centrades en la Catalunya enfora, pero amb gran influencia social i economica sobre la nostre societat.

La Unió per la Mediterrania, amb el Secretariat a Barcelona, reforçarà el nostre relleu i importancia política en tot l´ambit del Mare Nostrum, inclosa la nostre mediació en els conflictes del Pròxim Orient.
Lentament, però sense aturar-se, el projecte del Corredor del Mediterrani, amb l´autovia ferroviaria de Marsella a Algeciras serà un recorregut de creació d´empreses, a més d´un gran augment de la dinàmica porturia Barcelona i Tarragona.
Finalment, si l´Aliança de Civilitzacions segueix el seu cami iniciat a les NNUU fa quatre anys; Barcelona amb Alexandria, serien els eixos on pibotarien les solucions dels problemas més conflictius del món.

Aquestes possibilitats son reals. Sense ser ingenus ni somiatruites, en temps dificils, ens cal mantenir tots els nostres raonables horitzonts de progres.
J.V.Muntadas




Jaume Vallés Muntadas Sant Adrià de Besòs

No hay comentarios: