miércoles, 27 de enero de 2010

Entre tots
La sabiduría popular ens regala un proverbi que diu quelcom com ”entre tots la mataren i ella sola es va morir”- Tot i ben lluny de pensar que el sentiment catalanista estigui amenaçat de mort, sí tinc el sentiment de que, entre tots, li fem passar un estat gripal que no es meréix.
Intentaré explicarme.Els catalans tenim un alt concepte del cos de bombers ,els professionals que recentment han perdut cinc dels seus efectius en compliment de les seves tasques, doncs ara resulta que en un rifi-rafe politic, es posa en serios dubte la seva eficiencia. Una mes, una millora aparentment indubtable de la nostre balança fiscal amb l´Estat, ens poden demostrar que es miserable calderilla. Una mes, la consensuada nova llei d´Ensenyament, el buc insignia de la nostre pedagogia, esta fent aigues. Per ultim, el tant desitjat traspas de Rodalies a la Generalitat, diuen que sols es una presa de pel de l´Estat central.-
Sense senyalar a ningú en particular, em pregunto si no ens passem en la hiper acida critica partidista i en el gran relleu mediatic sobre els aspectes negatius del pais. Catalunya mante moltissims actius que es poden veurer mermats si l´autoestima disminueix. Hem d´allunyar-nos del sindrome de la dita “entre tots la mataren i ella sola es va morir”
JVM

No hay comentarios: