sábado, 30 de enero de 2010

Entre tots (Avui 30-01-10)

Entre tots
La saviesa popular castellana ens regala un proverbi que diu que entre todos la mataron y ella sola se murió. Tot i ben lluny de pensar que el sentiment catalanista estigui amenaçat de mort, sí que tinc el sentiment que, entre tots, li fem passar un estat gripal que no es mereix.
Intentaré explicar-me. Els catalans tenim un alt concepte del cos de bombers, els professionals que recentment han perdut cinc dels seus efectius en compliment de les seves tasques. Doncs ara resulta que en una trifulca política es posa en dubte la seva eficiència. D'una millora aparentment indubtable de la nostra balança fiscal amb l'Estat diuen que és miserable xavalla. La consensuada nova llei d'ensenyament, el vaixell insígnia de la nostra pedagogia, està fent aigües. Finalment, el tan desitjat traspàs de Rodalies a la Generalitat diuen que sols és una presa de pèl de l'Estat central.
Sense assenyalar ningú en particular, em pregunto si no ens passem en la hiperàcida crítica partidista i en el gran relleu mediàtic sobre els aspectes negatius del país. Catalunya manté moltíssims actius que es poden veure minvats si l'autoestima disminueix. Hem d'allunyar-nos de la síndrome de la dita entre todos la mataron y ella sola se murió.
Jaume Vallès

No hay comentarios: