viernes, 31 de julio de 2009

SUDOKU DE LA IMMIGRACIO

El sudoku de la immigració.
En el marc de la crisis, Occident no te treball per a tothom. S´ens acut que ara sobren els immigrants, pero desseguida es cau en que élls han estat determinants per el nostre desenvolupament i benestar recent, i que tornarán a serho a mig termini, una vegada passada la mala ratcha economica.- Conclusió, que no marxin pero, sobre tot que no en vinguin de nous.
Fora de les nostres fronteres, les consequencies de l´estroncament de les remeses que els nostres immigrant enviaven a les seves famlies pot ser demoledor. Si afegim que Ban Ki Mun denuncia que els recursos de la ONU per els objectius del Mileni per disminuir la extrema pobresa, s´ han reduit a la meitat, podrem calibrar la importancia de la coincidencia dels dos factors
Occident ha de pensar que la resta del planeta va per camins propis, a vegades provocats per nosaltres. L´hemisferi Sud, “els de baix”, Africa i pot ser també America llatina, en pocs mesos es poden trobar davant d´una onada de fam sense precedents, que pot obligar a centenars de milers de ser humans a entrar, com sigui, als paisos rics.
El sudoku de la immigracio sols te un cami de solució per a Occident, concentrat en una sola paraula, solidaritat entre paisos i sers humans. Solidaritat que passa per la coneguda dita, que no cal prendrer al peu de la lletra, pero si com a un principi important que diu, viurer mes senzillament per tal de que els demes puguin senzillament viurer.

1 comentario:

Anónimo dijo...

esta molt bé!