viernes, 2 de enero de 2009

Maniqueisme informatic

El maniqueisme informatic
En una recent reunió institucional, va sorgir la proposta de constituir uns premis de cultura honorifics, per tal de incentivar iniciatives de les associacions, com a coadjuvants de les sorgides oficialment.
Inmediatament va aflorar una contraproposta consistent que els premis de cultura ja no estaven de moda, s´ha de premiar lo modern, lo “fashion” consistent en honorar les inciatives de intercomunicacio per la xarxa d´internet, “wireles fidelity” la ciberamistat o el ciberligue, un barri conectat per “facebook” o “emule” seria la “performance” digna de ser premiada. La reunió es va convertir en un interessant debat sobre prioritzar o no l´aldea global, informaticament comunicada, per sobre de tot lo demes. Amic de Plató pero mes amic de la veritat, em vaig inclinar, com la majoria, per un saludable relativisme.
Informatica i cultura comparteixen, no competeixen, un bon PC i una Blackberri son unes indispensables eines per a gestionar la diversitat cultural. Un barri en que tots els veïns es comuniquessin sols per Messenger, podria convertirse en un barri molt trist, de carrers molt solitaris.-
Pot ser sols és l´opinió d´un “carrossa”, pero crec que posar el maniqueisme informatic davant la cultura, es confondrer la vel-locitat amb el tocino.

No hay comentarios: