domingo, 25 de septiembre de 2011

La nostre gent

La nostre gent, les nostres entitats.
En el proleg d´un recull de llibres sobre l´Historia de Catalunya, titolat “La nostre gent”, (Plaza i Janes editors 1989), Jordi Pujol, President de la Generalitat escribia “ Catalunya es un poble amb una ferma voluntad de ser, la historia de la nostre gent és , en el fons del fons, la historia de nosaltres mateixos”
Les paraules de Jordi Pujol m´han fet pensar que la nostre gent, pero també les nostres institucions civiques, son avui igualment la historia de nosaltres mateixos.- Intentaré explicarme: En aquets ultims anys, un fenomen general de desconfiança en els nostres governants , democraticament elegits pero molt dividits , ha produit en la societat mes compromesa, un sentiment de cert refus , traspassant el lideratge sociologic a persones i entitats fora del marc politic, pero compromeses amb la societat catalana.

Persones que em venen a la memoria, Arcadi Oliveres, Mayor Zaragoza, Pep Guardiola, Pare Manel, Joaquim Mª Puyal, , Josep Cuni, Andreu Buenafuente i molts d´altres, Entitats com Omnium Cultural, Justicia i Pau, CARITAS, Creu Roja, Setem, Metges Sense Fronteres, Sant Egidio, UNESCOCat, els Castellers, el Barça i moltes altres incloses en el marc del Tercer Sector. Son la nostre gent, les nostres entitats. que avui aguanten la torxa del catalanisme transversal, la Catalunya eterna ,a l´espera de que la societat civil recobri la fe en els seus governants, avui massa dividits i dispersos. En el fons del fons, com deia el President Pujol, uns i altres estem escribint la nostre historia.
J.V.Muntadas

No hay comentarios: