sábado, 26 de diciembre de 2009

Exces de tacticismeL´embaf del tacticisme politic

L´embaf del tacticisme politic

Tacticisme, segons el Casares i l´Institut d´Estudis Catalans, a part dels termes d´accions de guerra, es “la habilitat de dissimular les activitats per a aconseguir un fi”, en el cas que tractem, evidentment pacific.- Pacific, pero que pot ser honorable o no, seguint els preceptes de Maquiavel.

Personalment estic tip i fart del tacticisme que impregna la majoria de les manifestacions i declaracions publiques dels nostres politics Les uniques consignes : desqualificar a l´adversari i alabar la propia contraproposta.

Pel contrari, analitzant i valorant les motivacions que han portat ultimament a manifestarse a amplis sectors concrets de la ciutadania catalana, s´hi troba una gran claretat d´intencions i transparencia, sobresortints l´interes per les propostes transversals per solucionar els problemas que ens afecten a tots, especialment a la societat civil. Personalment sento com una alanada d´aire fresc al rellegir la Editorial Conjunta dels diaris catalans, les declaracions d´Amics del Pais o les ultimes de l´Abat de Montserrat.

Soc conscient que Catalunya ja està en precampanya electoral, pero aquesta circunstancia no adjudica patent de corso a ningú, no son aceptables actituts que han provocat que els catalans opinem que la classe politica es una de les nostres principals preocupacions. Compte donç, abans de que sigui massa tard.

J.V.Muntadas

No hay comentarios: