lunes, 9 de noviembre de 2009

temps de construir

Temps de construir
Els que ja tenim certa edat, en recordar com ens ha costat arribar on som, en una democràcia imperfecta però que funciona, reflexionem seriosament sobre una molt coneguda advertència del filòsof Popper quan diu que les societats obertes, les democràcies, són fràgils i demanen regenerar-se i protegir-se constantment. Penso que ara som en el moment de reforçar la nostra fragilitat, renovant-nos i protegint-nos, exigint a les nostres institucions que els mecanismes de transparència funcionin correctament.
El que no podem fer és entrar en una col·lectiva atonia vital ciutadana, font del naixement de minories corruptes i majories indolents; al contrari, hem d'exercir estimulació crítica vers els responsables de les institucions públiques per tal que siguin realment transparents, sotmesos als seus propis filtres antifrau, els dels electors i de l'opinió pública.
Com diu en Miquel Roca, sols hi ha futur en la voluntat i el compromís de construir, amb tots, entre tots i per a tots. Ja tornarà el temps de discrepar, ara toca construir.
J.V.M.
Publicat a L.V. AVUI i El Punt

No hay comentarios: