lunes, 16 de noviembre de 2009

Impossible a catalunya

Impossible a Catalunya

Si va ser incoherent a Euskadi, el pacte socialistes i populars a Catalunya seria el suicidi politic del PSC al nostre pais.- Amb quan a als convergents, vaig viurer el Pacte del Majestic i el garipau que ens varem haver d´empassar, estic segur no es tornarà a repetir, sense necessitat d´anar al notari.

Uns canvis amb el sistema electoral, mes transparent, i mes proxim, podria establir major participacio i per tant matisos en els resultats previstos. Des de una reedicio del tripartit fins a una coalició de nacionalistes passant per la sociovergencia, tot aixo seria possible, pero en circunstancies normals, un pacte a la basca a Catalunya es altament improbable, ja que un dels valors mes rellevants dels socialistes es el federalisme, a la practica compatible amb l´ideari convergent i l´esquerra catalana, mentres que el centralisme dels conservadors ho fa practicament impensable.
Sols una greu circunstancia que ningu preveu, faria factible un pacte a la basca, mentres aquest factor no sorgeixi, es imposible i, al meu entendre gens desitjable, pensant amb els interessos de Catalunya.
Jaume V.M.

No hay comentarios: