lunes, 7 de septiembre de 2009

Cost d´una guerra preventiva

El cost d´una guerra preventiva
El catedratic Santiago Dexeus ens revela en un article, que la guerra de l´Iraq, la preventiva, ha tingut un cost de 200 billons, amb b, de dolars.- Personalment no se valorar la espectacular i aberrant quantitat , s´em escapa dels meus elements comparatius de ciutada normal.

Pero el profesor Dexeus si que ho fa.- Amb la meitat d´aquesta quantitat, podriem universalitzar la cobertura sanitaria mundial. Amb 50 billons es podria acabar la fam al mon; amb 35, l´ensenyamment mitja per a tota la població jove. Quedarien 15 billons els quals, destinats a l´investigació sobre el cancer, obtindriem tractaments curatius d´aquesta enfermetat.

Absurd, inverosímil, disparatat…….. que hi podem fer els ciutadans normals, els que abans deiem “homes del carrer” ¿.- Sols un cami, sensibilització i denuncia fins que, poc a poc pero sense pausa, els que ho saben i poden, posin fi a aquestes escandaloses contradiccions, fins que begin la necessitat de que s´imposi el sentit comú, abans de que sigui massa tard.

J.V.Muntadas

No hay comentarios: