domingo, 27 de septiembre de 2009

Associacions, l´anima de Catalunya

Les associacions, l´anima de Catalunya.

Obiament subscric els escrits denunciant la macroestafa de Miret,el responsable de l´Orfeo Català apareguts a la premsa, concretament clarificadors son els articles de Miquel Roca, Lluis Foix, Francesc de Carreras, Bru de Sala i Carles Duarte, també opino que el nombre de culpables probablement s´ampliara en poques setmanes.

Fent correr la moviola enrrera, veiem que la força i la singularitat de la nostre cultura en la era contemporanea , durant moltes decades cal no oblidarlo, fou soportada per la burgesía del pais, un merit pot ser barreja de patriotisme i interessos, pero d´una eficacia que cal reconeixer.Pero ja durant la Segona Republica i sobre tot a l´adveniment de la democracia a la Generalitat i als Ajuntaments , el relleu de l´impuls cultural va passar a les administracions i a especialment a la societat civil, a les associacions especificament.

Les set mil associacions culturals de les poblacions i dels barris de les ciutats de Catalunya, formen una riqueza i un potencial formidable. Corals que son calcades i posades al dia, de les que preconitzava Clave, colles i colles de totes les mostres de la nostre cultura popular, grups de teatre i del ric folclore aportat per l´immigració del segle pasat, sense oblidar les aportacions dels nouvinguts d´avui, totes elles animaràn la continuitat de l´activitat d´excel-lencia musical de les persones del Palau de la Musica, que ara es poden sentir traicionades. Anim, compteu amb el mon associatiu, l´anima i l´arma secreta de Catalunya.

J.V.Muntadas

No hay comentarios: