sábado, 13 de junio de 2009

Antivirus a la desafeccio

-Antivirus contra la desafecció.
No sense motiu, rius de tinta i hores de TV s´han emprat lamentant el tema de la desafecció col-lectiva, sorgida especialment a causa la dinamica politica, on son aclamades i molt votades, persones qui, per corrupció, estan incurses en greus processos juridics.-

Pero compte, intentant no caure en la ingenuitat i la inocencia, reconeixent que al pais hi han centenars de milers de families afectades per la crissis economica en la seva vida diaria, també es donen factors que , ben analitzats, poden actuar com a antivirus, com a minim psicologic, respecte la desafecció.
1)Caritas, qui junt amb altres entitats de voluntariat intenten paliar les greus consequencies de l´atur (2) La Unió Europea, marc social de minims per als ciutadans i que mante lliure de guerres el Continent per primera vegada a l´Historia. 3) Obama, l´home mes poderos del mon que mante una indiscutible senda de pacificació al planeta. (4) El Barça, l´unic club esportista que paga per mantenir publicitat (UNICEF) a la seva samarreta. (5) Guardiola, l´entrenador de futbol que passa les seves actuación per filtres etics i humanistes.
Tants i tants d´altres que, si busquem al nostre entorn, podran ser aplicats com antivirus que poden reduir la actual etapa de desafecció com una de passatgera que, mes aviat dora que tard, ha de desapareixer. Serà com una altre revifalla civica , per les quals ja hem transitat els catalans en el transcurs del no tant llunya segle passat.


Jaume

No hay comentarios: