sábado, 14 de marzo de 2009

Noves associacions

Noves associacions

Quan es reuneixen dos bascos, sorgeix un cor, quan tre valencians, una banda musical, quan quatre catalans una associació.- Sigui com sigui, el cert es que al nostre pais proliferen extraordinariament les entitats ciutadanes associades, pot ser resultat de ser una nació sense estat que s´ha hagut d´organitzar per suplir aquesta falta.
Ultimament moltes de les noves entitats s´han desenvolupat com a necessitat social relacionada amb l´immigració, treballant frec a frec amb l´administració, activitats que anomenem del tercer sector. Son varis centenars i molt efectives per ajudar als nouvinguts.
Com a voluntari col-laborador de la fundació de tres d´aquestes entitats, puc donar testimoni de que les seves juntes directives son practicament mixtes, catalans i immigrants, lo que introdueix una dinamica continuada d´enriquidor dialeg intercultural, amb tot el respecte per cada identitat dels seus components-

L´explicació ve a compte degut a que van sorgint algunes associacions del tercer sector, formalitzades o no, formades exclusivament per immigrants de la mateixa nacionalitat. Penso que no es una bona solució, ja que d´aquestes formacions poden sortir els futurs ghetos, que podrien dificultar el cami integrador, que hem empres la ciutadania i el Govern de Catalunya per aquets nous catalans.
J.V.Muntadas

No hay comentarios: