domingo, 15 de marzo de 2009

Euzkadi, lo impensable.

Crec que ho ha dit Paul Krugman, Premi Nobel: "lo impensable esta apunt de ser imevitable", máxima ara aplicable a l´actual deriva politica a Euzkadi, si arriba a cuallar el pacte entre socialistes i conservadors, on isolarien al PNB, sorgint un escenari basc politicament contradictori, PSOE i PP establint acord politics aparentment estables.
Salvant distancies de temps i espai, fa quasi vint anys el que subscriu va viurer en primera persona, en el mon de l´administració local de la seva ciutat , circunstancies i actuacions similars, crisis economica inclosa. Varem passar la legislatura amb fortes tensions , amb resultats raonables per a la població, pero a les eleccions següents, el col-lectiu politic desbancat va guanyar per amplia majoria absoluta, majoria que manté, ampliada, a l´actualitat.
Sense voler donar cap lliço a ningú, si es fa aquest pacte ,vaticino una tormentosa legislatura per a Euzkadi i una aclaparadora majoria absoluta per el PNB d´aqui a quatre anys. No puc deixar de pensar que, lo politicament correcte, serìa que els socialistes i els nacionalistes formessin una colaició de govern, buscant una formula consensuada d´escollir el lendakari.- No oblidem que els socialistes teoricament son federalistes, molt més proxims als nacionalistes que els centralistes conservadors.
J.V Muntadas

No hay comentarios: