sábado, 30 de agosto de 2008

Objectius ?

Quins son els objectius durant la vida ? Canviants evidentment, factors d´edat fisiologica i mental, que no sempre coincideixen.- Per la gent gran, 60 a 80 anys, amb salut normal, depenen dels fets i activitats portades a terme durant el temps viscut.
Diguemli temperament o caracter, els elements genetics han estat moldejats per tots els moments estelars de l´individu en questió, començant per la cultura adquirida en els seus origens fins els habits d´actuació davant la societat, que van des de treballador manual sense necessitat de prendrer altres iniciatives que les familiars, fins a responsable i dirigent de les activitats dels demes en el seu ambit laboral, social o politic.- Son dos posicions essencials que diferencien els objectius de la persona adulta quan arriba a lo que en diem vell.
L´individu que podriem anomenar gregari, sense que aixo signifiqui cap connotacio negativa, te pocs problemes d´adaptació a la vida diguemne sedentaria, Al contrari del que ha portat llarg anys obligat a prendrer inicitaives i responsabilitats lo que li han creat uns habits mentals que alguns consideren hiperactivitat senil.
L´hipercatiu, considerant-lo sempre fisica i intelectualment normal, ha de buscar activitats que supleixin la "frenada" laboral. La societat pot aprofitar-lo en un espai molt util al benestar social, el voluntariat, aplicant les seves potencialitats en ambits on les persones ocupades laboralment no poden ajudar, complint dos objectius: nous horitzonts morals i fisics mes un benefici general per la societat.
Un altre dia podriem parlar d´ambits mes concrets. Par avui, prou.

No hay comentarios: