domingo, 22 de febrero de 2009

La coherencia ideologica
Els simples mortals, els que abans en deiem l´home del carrer, assistim a una especie de ceremonia de la confusió protagonitzada per gran part de les classes dirigents politiques i financeres del pais.
En primer lloc, amb quan a les formes, la crisis ha resucitat la crispació en les maneres, que arriben frequentment al gamberrisme verbal. Pero especialment es en el fons son es detecten flagrant contradiccións, visualitzades amb el “i tu mes”, la resposta d´un deretminat grup quan se sent acusat d´alguna falta legal, lo que també abans en deiem la “tecnica del ventilador”.
La crisis financera mai pot ser ,via confusió i perplexitat de la població, causa de descredit del sistema democratic.- Ni els neocons, ni els socialistes, ni els nacionalistes independentistes o no, poden maquillar la seva ideología de forma a adaptarla a les circunstancies davant la societat. Sempre existiran raonables matissos i consensos en benefici de l´interes comu, pero lo que no es pot fer, com hem vist recenment per part d´una dirigent conservadora, es prendrer la imatge del progresista Obama com a alter ego, com a mirall del seu programa neocon.
Crec que es Popper qui afirma que, la democracia, per mantenirla, cal cuidarla frequentment, no esposar-la a inutils perills. Donç d´aixo es tracta, senyors dirigents del nostre pais.

Jaume V.M.

No hay comentarios: